top of page

¡hola!

Ik ben Anas, de trotse oprichtster van Matély, een merk dat is ontstaan uit een persoonlijke reis naar een gezonder en levendiger leven.

photo_2022-08-02_09-26-32.jpg

het begin

In 2020 stopte ik met roken en begon ter vervanging veel koffie te drinken. Na een paar maanden begon ik me moe en ongemotiveerd te voelen. Tegelijkertijd kreeg ik last van mijn maag en darmen, waardoor ik uiteindelijk veel scans en onderzoek heb gedaan. Ik ontdekte dat de enige oplossing was om mijn dieet te veranderen! Tijdens deze transformatie was een kruid dat we in Syrië gebruikten, genaamd Yerba maté, de sleutel om me op een goede manier het meeste verschil te laten voelen. Ik gebruikte dit kruid om een drankje te maken ter vervanging van koffie, omdat het ook veel energie geeft. Binnen een paar dagen voelde ik me beter, lichter en weer gemotiveerd! Mijn darmpijn verdween en ik stopte zelfs met dutten midden op de dag. Het elke dag bereiden van Yerba maté was echter erg tijdrovend en ik was er niet altijd voor beschikbaar. Dat was slecht voor mijn gezondheid, omdat ik dan koffie moest drinken.

the lightbulb moment

Ik voelde de noodzaak om nieuwe manieren te bedenken om het te drinken. Dus begon ik de drank koud te brouwen en... Wauw! De smaak en ervaring waren perfect! Ik wilde dat iedereen voelde wat ik voelde.  Natuurlijk had ik de vastberadenheid om te veranderen, maar het drankje hielp me daarbij.

first matély market.webp
-6048480535061314587_121.jpg

hoofd vol dromen

Hier ben ik, bereid om kleine veranderingen in de mentale, fysieke en sociale gezondheid van mensen duurzaam te maken door ze in contact te brengen met de super maté drankjes!

het proces

Ik heb uren in mijn bescheiden keuken in Purmerend doorgebracht met het uitproberen van vele recepten en smaken. Ik heb zelfs deelgenomen aan veel evenementen en mensen de drankjes laten proeven om inzichten te krijgen. Vervolgens ben ik een samenwerking aangegaan met een lokale brouwerij om er zeker van te zijn dat de Nederlandse ambachtelijke kwaliteit gewaarborgd blijft.

ForwardINC_Foto140.jpg
bottom of page